Veckobrevet kommer att ligga nere ett tag, vid frågor är ni välkommen att ringa

Läs hela inlägget »

Vår semester börjar lida mot sitt slut, två stranddagar kvar med 30 grader i skuggan, man klagar inte. Har inte riktig koll på vädret hemma mer än att det var storm några dagar under förra veckan. Fick i alla fall rapport av Peter igår att banan börjar bli riktigt fin.

I morgon ska Fender ut på V75 på Bergsåker. Loppet ser bra ut även om han står otroligt dåligt inne i loppet, han gick över gränsen för att stå på tillägg med bara några tusenlappar. Loppet ser ganska jämnt ut och har inte direkt någon so sticker ut, jag tror att Spydo Ö.K. Blir hästen att slå för som till skillnad från Fender står perfekt inne i loppet . Det är alltid starten och positionerna som har strulat för oss på V7 så den här gången tänker vi ta revansch.

Epona startade i torsdags. Härligt när dom vinner ett treåringslopp på 15 i lägsta klassen. Det var full fart från start till mål, Epona sprang en 19 tid och det var det Peter sa att hon kunde gå innan. Hon behöver lite mer tid och vi får träna på.

Bourbon har också varit och debuterat. Det blev tyvärr galopp men han avslutade vasst via 1.12 sista 400m, vi var nöjd. Dagen efter åkte Peter in med honom till veterinären då han har haft lite problem att släppa några mjölktänder, dom böjde igenom honom på en gång och åtgärdade några leder som förmodligen låg i grund till galoppen.

Kommer att gå igenom de hästar jag fått rapport om av Peter.

Cali Maks gick ett banjobb i fredags och Peter var otroligt nöjd med honom. Han hade varit lugn och travet flöt på jättebra. Fick inte riktigt grepp om det blir ett banjobb till innan start eller om vi letar ett lopp, det återstår att se.

Levin har också gått ett banjobb, han är mycket bättre men han ska på ett återbesök till innan vi kör nästa banjobb.

Scott blev åtgärdad efter senaste starten då han var riktigt bedrövlig, dock var det inga stora saker att åtgärda och han har känts fin i träningen efter. Vi tar bort det helstängda nästa lopp.

Come Back känns riktigt spänstig och fin igen, han startar inom kort.

Viking gick tre lugna heats och allt är väl med honom. Han behöver ett par banjobb till innan start men Peter är mycket nöjd med utvecklingen han har gjort de senaste veckorna.

Ruter kommer att bli valack nästa vecka.

Wilma sköter sig otroligt bra. Hon springer tre rakor nu och har det väldigt lätt för sig.

Det var den informationen jag satt inne på.
Ha det gott /Lisa

Läs hela inlägget »

Hoppas att ni alla har haft en härlig påskhelg tillsammans med familj och vänner. I vanlig ordning så bjöd april på ett fint avslut med snö och kalla vindar och just nu känns det kanonbra att dra till värmen på onsdag, har fått rapporter om 30grader i skuggan!
Vi har börjat bygga om och renoverat lite hagar i helgen, det tar sin tid men resultatet blir väldigt bra.
Alvgrim som blev friskförklarad i måndags har fått komma ut i hagen efter tre månader på box, nöjd kille kan man säga.

I morgon är det trav på Hagmyren och vi har Scott och Ruter till start, båda i samma lopp. Scott gör sin första start hos oss, han tränar bra och visar fina farter bitvis, distansen borde passa honom bra till en början och jag tycker nog att han kan vara etta tvåa i det här loppet. Ruter kan nog också vara gynnad av distansen då han fortfarande har lite problem med tempoväxlingar, förra gången provade vi rycktussar och då bliv det galopp så dom lämnar vi hemma i morgon.

På torsdag ska Bourbon debutera och det ska bli väldigt spännande, känslan är att han kan göra ett bra lopp direkt även fast vi inte kört supersnabba farter med honom i träning men det känns att han är löpsugen.

Fender gjorde en imponerande årsdebut förra onsdagen på Bergsåker då han vann ett V86 lopp på Bergsåker. Ulf gav honom ett perfekt sparsamt lopp och han visade en riktigt stark spurt i 1.18 fart sista 200m. Nästa uppgift ligger i början på maj.

Rymling startade i torsdags på Bergsåker men försvarade sig med omotiverad galopp så vi kommer att kolla igenom honom hos veterinären under nästa vecka.

I det stora hela så känns hästarna fina och inom fyra veckor så kommer de flesta att vara startklara, träningsvägen är tiptop nu och vi kan träna på som vanligt igen.

Acme har dock kommit in i en växtperiod och haft en liten svacka så han har fått tagit det lugnt några veckor med mycket skritt och lättare trav.

Alvgrim har som sagt blivit friskförklarad så nu väntar fyra veckors skritt till en början.

Bitcoin tränar på bra och kommer att kvala så småningom, ägarna har gett henne tid och det kommer vi nog få tillbaka under året som det känns.

Maks har blivit mer harmonisk och medgörlig sedan vi åtgärdade honom, han har gått tre jobb hemma nu och till veckan är det tänk att han ska gå ett banjobb för att se hur vi ligger till med start.

Come Back har tränat på hemma, han ligger lite högre i puls så det fattas några jobb innan det är dags för start igen. Även han ska gå banjobb inom det närmaste.

Diamond tränar på riktigt fint och egentligen inväntar vi bara lite varmare dagar så hon tappar det sista av pälsen, Peter tycker att det känns som att motivationen är tillbaka igen och jag tänker att vi kan ställa in oss på att det blir start i maj.

Epona är startklar och vi siktar in oss på ett lopp om 10 dagar.

Mareld skrittar. Tror att det är plan på återbesök inom den närmsta veckan.

Viking är helt friskförklarad i sin ”vrickning” och han får börja träna på riktigt igen. Peter tycker att han har blivit bättre av den här perioden med lite lugnare träning, nu tränar vi på några veckor.

Gubben har varit in på banan en gång och vi är på rätt väg med honom men han behöver nog ett par banjobb till innan det blir tal om start.

Kronbruden tränar på i den takt som passar henne, förra veckan var vi in och körde i 1.35 fart på ett bra sätt. Hon kommer fortsätta gå banjobb varannan vecka och ägarna har gett henne tid så vi har att jobba med de bästa förutsättningarna.

Lenah känns riktigt fin, David körde licenslopp med henne förra lördagen och då var hon otroligt löpsugen. Hon har blivit vassare i jobben också och det kan nog bara vara lite positivt för henne som tidigare varit lite lat och flegmatisk. Vi inväntar lite sommarvärme innan det blir dags för start igen.

Levin var på återbesök i måndags och vi behandlade om några ställen, han får gå motion en vecka till innan vi börjar träna igen men det känns som att vi har hittat rätt nu. Hoppas hoppas hoppas!!

Wilma springer tre rakor nu och har sköter sig exemplariskt.

Det var allt för mig!
Nu drar jag på semester och sen ska det bli bättre ordning på veckobreven igen.
Trevlig kväll /Lisa

 

Läs hela inlägget »

Sjuka barn, sjuka föräldrar, härliga vårdagar och pigga hästar. Det härliga väger definitivt tyngre, efter ett första kvartal av det nya året med konstant jojjosjuka så hoppas och tror jag att detta fick vara den sista svängen på ett bra tag. Om några veckor tar jag och barnen med oss mormor och drar på två veckors semester på Gran Canaria, Peter stannar hemma och håller ställningen.

I morgon tar vi en liten minisemester till Östersund med farmor som är här på besök från Tyskland, förväntansfulla småsyskon ska få hälsa på storebror på Wången.

I fredags packade jag ihop en picknickkorg med alvedon, nässpray, slemlösande och redbull och åkte till Romme med Peter. Rymling och Ruter startade i ett Sleipner Cup försök och Ulf Eriksson körde Rymling för första gången. Peter tog ledningen med Ruter och även om han blev förbisprungen i sista sväng och slutade femma var vi ändå nöjd med insatsen, han höll faren in i mål och sprang 1.30 hela sista varvet. Rymling var superduktig som tvåa, kusken trodde att han hade kunnat fixa segern men vågade inte ta risken, han gjorde ett riktigt starkt slutvarv och gick under 1.25 sista 500m utan att pressas.

I tisdags gick Acme sitt premielopp på ett fullt godkänt sätt på en rätt tungsprungen bana.

Det är fortfarande lite trögt med starter, vägarna är inte bäst just nu i samband med kärllossning så hästarna har fått tränat lite lugnare och fram tills den blir bra igen får dom komma in på banan en gång i veckan för att gå jobb. Några hästar har vi passat på att kolla upp och eventuellt åtgärdat.

Bitcoin känns fin men på grund av att hon legat rätt högt i puls hela tiden så ska veterinären få gå igenom henne en gång.

Maks var på återbesök i torsdags, vi fick behandla om ett ställe men för övrigt såg det väldigt fint ut, han får börja jogga på den här veckan och bara banan blir bättre så kan han börja träna igen.

Come Back ska på återbesök till veterinären i morgon. Man känner att han fått tillbaka spänsten i steget igen och att lite vila och behandling gjort honom gott efter några tuffa lopp.

Diamond gick jobb på Hagmyren idag och allt känns bra, vi avvaktar lite till tills hon har släppt vinterpälsen, man märker att hon har det lite kämpigt med det och det tar energi.

Epona gick ett bra jobb tillsammans med Bourbon under förra veckan och vi börjar närma oss start.

Fender är på gång och ska årsdebutera, allt är bra med honom men kommer säkert att behöva något lopp för att vakna till lite.

Mareld tar det lugnt nu då hon dragit på sig en känning på gaffelbandsskadan.

Viking skulle ha gjort debut i fredags men gjorde sig lite illa i hagen veckan innan så han blev tvungen att vila några dagar.

Gubben har också varit in till kliniken för att kolla upp sina gamla skador, det är nästan helt bra nu och han tränar på lugnt och går mycket pullert,

Scott har gjort fina framsteg, i tisdag gick han första banjobbet sedan han kom till oss, han var jättefin men låg lite högt i puls så något till banjobb får det bli innan vi gör årsdebut.

Bourbon körde jag i ett jobb förra veckan, vilken jäkla raket! Man vill ju aldrig sluta köra när man väl börjat. Det ska bli så jäkla spännande att se honom i lopp, vi har siktet inställt på ett lopp i mitten/slutet på april.

Kronbruden börjar man märka skillnad på nu, hon känns starkare och piggare. Hon kommer att gå ett banjobb den här veckan och det blir även det första hos oss så det blir väldigt spännande.

Lenah gick ett lugnt banjobb idag och för henne gäller det lite samma som Diamond, hon måste släppa fäll och komma över vinterträsket innan energin kommer tillbaka. Vi tränar på lugnt tillsvidare.

Levin har vi gått igenom en gång för alla, nu när vi hittat kärnproblemet (som var testiklarna) så måste vi ta tag i de sekundära problemen som han ådragit sig genom det. Han får ta det lugnt tills han är riktigt återställd och sen börjar vi igen.

Wilma har vi börjat köra och även fast hon är en tjej med väldigt stark vilja så har det gått över förväntan (peppar, peppar).

Det var allt för mig
Trevlig kväll /Lisa
 

Läs hela inlägget »

God förmiddag! I Harmånger skiner solen, igår hade vi riktigt varmt och backen börjar komma fram igen, får man hoppas på lte vår nu? Det är fortfarande rätt lugnt med tävlandet för stallet och det känns helt ok nu när tjällossningen börjar och man aldrig vet i vilket skick banorna är för ens man är på plats. Några årsdebuter är planerade i slutet på mars och vi får hoppas att det blivit lite bättre tills dess.

Peter och jag var iväg på en väldigt intressant föreläsning i måndags, tre talande vänner med bland andra Torkild Sköld. Väldigt intressant och lärorikt och jag skulle uppmana alla som har chansen att gå. Jag känner mig absolut bättre och starkare efter en dos coachning.

Förra veckan hade vi Lenah och Diamond till start på Bollnäs, det var dålig bana och hästarna underpresterade rejält och sprang på sig mjölksyra väldigt tidigt. Egentligen är ju detta två pedanta damer som gillar när solen lyser och i alla fall Diamond tävlar allra bäst barfota, båda tränar bra hemma men man kan se bland annat på pälsen att dom inte riktigt trivs med vädret för dagen. Vi får träna på någon månad och avvakta med start tills vi märker att dom trivs bättre med tillvaron.

Come Back startade på Gävle i onsdags och gjorde ett helt ok lopp som tvåa efter ett rätt så vansinnigt läge, man kan även märka på honom lite att han inte är helt 100% nöjd med banan och det växlande vädret.
Bourbon kvalade på ett bra sätt med en liten startgalopp. Han kommer att starta inom kort.

För att dra en slutsats så kan vi konstatera att alla hästar som gått utan täcke hela vintern inte påverkas så mycket utav väderomslaget medans de hästar som gått täckade har en liten dipp för dagen, fyra veckor framåt har dom säkert hämtat sig.

Acme gick ett banjobb under veckan, tre heats 2x2000m i 1.50 & 1.44, i det tredje heatet fick han på sig ett helstängt eftersom han var ensam och då körde Peter 2000m i 1.30 på ett väldigt bra sätt och med låg puls efter. Han kommer att gå premie nästa travdag på Hagmyren.

Alvgrim har varit på återbesök, sprickan är under läkning och det går åt rätt håll. Ytterligare 6 veckors boxvila först och främst.

Bitcoin och Epona gick ett banjobb under förra veckan 2x2000m i 1.40 & 1.33, i tredje heatet gick dom 2000m i 1.29 på ett bra sätt. För Bitcoin blir det ett kval inom kort och Epona kommer att få ett till banjobb innan det är dags för start.

Maks har försökt springa lite snett sedan han kom och det har inte gett med sig, Ylva kikade på honom i onsdags och det fanns en del att jobba med och vi har även varit på ett besök hos veterinären som åtgärdade honom på några ställen. Nu får han gå lite lugnare mars ut innan vi tränar på lite hårdare igen.

Fender gick ett bra banjobb i fredags och vi siktar på årsdebut om ett par veckor.

Ruter känns riktigt fin igen och planen är att han ska starta på Romme om ett par veckor.

Mareld var lite tjock i sitt skadade ben så vi kollade upp det för säkerhets skull. Inget av det allvarligare slaget men hon får ta det lite lugnt ett par veckor.

Viking var upp till Bergsåker förra onsdagen och Ulf fick känna på honom i ett jobb, han var ruskigt fin och nu siktar vi på tävlingsdebut om ett par veckor.

Gubben och Scott tränar på riktigt bra, Ylva tog sig en titt på dom i onsdags och det fanns en hel del att jobba med där också. Båda kommer eventuellt att gå ett banjobb till veckan.

Kronbruden fick även hon besöka Ylva och där knakade och brakade det rätt så rejält. Hon har gjort fina framsteg i träning och framförallt har hon blivit lugnare.

Wilma är en rätt så skarp dam och hon har behövt mycket tömkörning, nu är hon iallafall på gång i vagnen.

Rymlig gick ett riktigt bra jobb på Bergsåker i tisdags och planen är att han ska göra årsdebut om ett par veckor.

Det var allt för mig
Ha det bra /Lisa

Läs hela inlägget »

Planeringstider. Det är hög tid att börja se över vårens val av hingstar till våra ston, för mig är det avkoppling att kunna sätta mig ner och gröta in mig i olika kombinationer av hingstar och ston, allt för att få fram vår nästa stjärnhäst.
Den 1:a februari fick vi vårat första föl på gården, ett hingstföl e: Fakse u: Elsemor.

Apropå avel så kommer Cali Maks att stå till förfogande för betäckning hos oss i år, ni kan läsa mer om honom här.

I morgon är det V75 på Gävle och vi har Come Back till start i V75-6, tyvärr fick vi spår 8 och det drog ner förutsättningarna kraftigt. Det gäller att ha en del tur för att hitta en vettig position men han är riktigt laddad och får han bara loppet kan han bli farlig till slut. Det skulle faktiskt vara kul att se honom gå bakifrån en gång efter en bra resa.

Mareld inledde vecka på strålande sätt när hon tog stallets första årsseger på Bergsåker i söndags. Hon utklassade sina konkurrenter och var faktiskt ännu bättre och stabilare än i höstas.
Kan även peta mellan med att vi kommer att sälja ut andelar i Marelds lillasyster Färsta Wilma som är 2 år och efter Alm Viktior. Det kommer att komma mer info så småningom men det är först till kvarn som gäller och är det någon som vet sig vara intresserad så är det bara att höra av er till mig så säkrar jag en plats.

På tisdag har vi Lenah och Diamond till start på Bollnäs. Äntligen fick Lenah ett bra spår! I och för sig på grund av att det är spårtrappa men ändå, hon har bättre form än raden och nu när hon får ett bra lopp kanske hon äntligen får vara med där framme igen. Diamond har också bättre form än raden, sist blev det för snabbt sista varv för att kunna ta något bakifrån, den här gången är det bilstart och Peter kommer att köra framåt från start och leta sig en bra position där. Jag tror hon kan räcka långt på tisdag.

När man trodde att det skulle bli vår då kom vargavintern som ett brev på posten. Man blir naturligtvis bedrövad först, ägna timmar åt att skotta snö och inte kunna köra som man vill men nu har vi en toppen vinterbana igen så det blev ju rätt bra ändå.

Tränings updatering:

Acme tränar på hemma och springer med alla tempon man begär av honom utan problem och han ligger alltid superlågt i puls. Till veckan blir det banjobb.

Bitcoin och Epona har tränat intervaller åt båda hållen vilket har gett bra resultat och dom känns mycket starkare i träning. Båda ska gå banjobb till veckan.

Maks har fått hagkompisar och det verkar faktiskt som att han stormtrivs hos oss. Han får träna på och komma in i vårt system innan vi börjar starta och det finns en del att jobba på med honom, framförallt under sadel. Riktigt kul att få chansen med denna kille.

Fender varvar pullertintervaller med vanliga och förra veckan fick han komma in på banan och lufta sig lite. Han har återhämtat sig bra i vinter och känns riktigt stark, lite lat men det är bara ett bra tecken, väck inte den björn som sover heter det va...? Vi har hittat ett fint lopp i början av april så eventuellt så blir det årsdebut för honom där.

Ruter får fortsätta träna på ett tag till innan det blir start igen.

Viking har tränat på hemma och nästa vecka kör vi banjobb igen.

Gubben har gått mycket pullet men har även gått tre lugna rakbanejobb. Allt känns bra med honom men vi ska ändå åka in på återbesök nästa vecka och kolla så allt ser bra ut med benet.

Scott har tränat på hemma på rakan och ligger alltid lite högre i puls än sina träningskompisar så det saknas en del än. Merethes ridning har gjort stor skillnad på honom och även där finns det en del att jobba på.

Bourbon känns urläcker! Han springer med huvudet mellan benen i intervallerna och visar upp sig som om han redan vore miljonär, hihi.. Snart blir det kval så då är det bara upp till bevis för grabben.

Kronbruden är ny i stallet. Här finns det en del att jobba med men hon har en bra inställning och det känns som en riktigt bra början.

Levin tränar på, han är mycket bättre och får inte ont efter träning så vi är en bra bit påväg, dock var han inte så bra när Merre red honom sist så i morgon ska dom åka och träna i ridhus så han får böja igenom sig riktigt.

Wilma har gjort fina framsteg i tömkörning så till veckan sätter vi nog för henne.

Rymling går pullertintervaller och allt känns bra med honom.

Vilket spännande år vi har framför oss!!
Ha det bra
/Lisa

Läs hela inlägget »

Två veckor sedan sist och mycket roligt har hänt hos oss, i fredags fick vi två nya hästar i träning.
Cali Maks är en häst som säkert flera av er känner till sedan tidigare, 2015 hade han ett riktigt fint år med bland annat seger i Paris och sammanlagt har han tagit 20 segrar, sprungit in över miljonen och sprungit 21,3 som snabbast.
Storm Wilma är ett tvåårigt sto efter Tekno Odin, hon ska stanna för inkörning till en början men vi hoppas naturligtvis att hon stannar längre.
 
Träningsförhållandena är helt underbara nu, lite väl kallt men det är det absolut värt det när vi får köra på så fina vägar.
 
I fredags var vi på Bollnäs med Lenah och Diamond. Lenah gjorde ett kanonlopp, det blev en liten startgalopp från det snäva spåret men hon ställde sig nästan direkt och tappade inte så mycket. Hon fick en dålig rygg sista varvet och när hon väl fick fritt på upploppet spurtade hon fint.
Diamond gick ett lopp över 3000m, dom körde väldigt sakta första 2000m och eftersom hon satt så långt bak så blev det långt fram när dom gasade på under sista varvet. Hon fick godkänt för den insatsen ändå.
 
I måndags startade Ruter på Gävle, han fick bästa tänkbara förutsättningar och en bra resa men han gav inte 100% utan sprang mest och hade hingstfasoner för sig…
 
Igår var vi in och körde provlopp med Bourbon och Viking.
Bourbon gick i 1.30 fart, han var superfin och efter mål släppte Peter av honom 400m i 1.16. Starten får vi öva lite mer på, han blev överrumplad när alla vände upp framför honom och han fick massa snö i ansiktet. Snart kvalar vi.
Viking fick gå med i 1.40 fart, han fick gå med öppet huvudlag den här gången men blev lite ofokuserad så nästa gång få han på sitt halvstängda igen. För övrigt var han kanonfin som vanligt.

Acme har gått ett banjobb 2x2000m, första 2000m i 1.50 och de andra i 42 och sista 200m i 1.30.

Bitcoin och Epona har vi ändrat träningen på och nu har vi hittat något som verkligen fungerar bra på båda. Dom får gå intervaller åt båda hållen nu och det tycker dom är roligare, båda var riktigt fin i sista snabbjobbet.

Come Back tränar på bra och planerad start är V75 sista helgen i februari.

Fender känns urläcker i jobben, han springer ner med huvudet och jobbar med hela kroppen. Nästa vecka ska han gå ett banjobb.

Mareld tränar mot start och känns riktigt fin, faktiskt ännu bättre än i höstas.

Gubben har vi kollat gaffelbandet på och 90% är bra av skadan, han går pullert 4 dagar i veckan nu och kommer göra det hela februari ut.

Scott tränar på med dom andra och har även fått börja gå i pullerten. Det är en fin häst i grunden men han behöver ha lite mer styrka.

Levin har tränat en gång sedan kastrationen och nu vet vi vad problemet satt….

Rymling går pullertjobb och allt känns bra.
 
Det var allt för mig.
/Lisa

Läs hela inlägget »

Hej på er. Travhelg med Frankrike och Prix d´amerique i fokus är nu till enda, det är mäktigt att se 18 kraftpaket göra upp om segern och för min del gillar jag nog detta lopp snäppet bättre än elitloppet. Här vinner verkligen bästa hästen, det avgörs inte på taktik (med undantag för lite knuff och buff då).

Solvalla arrangerade V75 idag och vi hade Come Back till start inom ramen. Både han och Peter gjorde en kanoninsats som tvåa, jag drog andan hemma på soffan när favoriten övertog ledningen i sista sväng. Han kom så jäkla snabbt, dom försökte svara men samtidigt ville inte Peter släppa bettet helt utan tog istället upp honom i rygg och när han var tillbaka på bettet svarade han med att skjuta till en sista gång. Formbesked!
Vi hade även Lenah till start, hon såg bländande fin ut, fixade starten bra och gick med fint hela loppet. Sista 500m gick lite snabbare och det blev svårt att ta något på täthästarna, hon sprang till en 6e plats på 16,6 över 2640m och vi är nöjd med insatsen.

Igår hade vi Diamond till start på Bergsåker. Formbesked! Hon är tillbaka nu och kändes så jäkla läcker. Vi testade kort distans för första gången, hon öppnade helt ok och fick en bra position invändigt men fick aldrig någon lucka utan klättrade över de andra in i mål och blev fyra på fina 13,5!

Ruter var också duktig som fyra på Bollnäs förra veckan, det känns som att det är hans tur att få vinna ett lopp snart. Vi startar på och skaffar oss rutin.

I fredags fick vi två nya hästar till stallet, två Hibo bröder. Hibogubben är en rutinerad herre som sprungit in 1,2milj men som har varit skadad det sista året, Hiboscott är fyra år och har hunnit startat nio gånger med en seger bland dessa. Scott har haft ett intensivt dygn tillsammans med de andra tre fyraåringshingstarna men kul har dom!! I morgon börjar allvaret.

Jag har blivit med valack. Japp, så är det. Trodde inte det skulle hända men när inget annat hjälper så tog vi beslutet att prova kastrera Levin. Analysen från veterinären var att en kula var mycket större och satt högre upp än den andra, han trodde absolut att det kunde vara en anledning till problemen. Hoppas hoppas hoppas, nu finns det nämligen ingen återvändo.

Hästarna har varit grym i träning överlag och jag vet inte hur många gånger jag har hört ”Fan vilka fina hästar vi har” de senaste två veckorna, härlig känsla.

Acme har gått något lugnare jobb emellan nu då han växer en del, Peter pratade om att åka in med honom på banan till veckan (om det blir väder).

Alvgrim har boxvila men är ändå på gott humör.

Bicoin låg lite högt i puls ett tag och vi misstänkte att hon kommit i en växtperiod, hon fick träna lite lugnare några jobb och i tisdags åkte Peter in med henne på banan. 2X2000m i 1.40 och 1.35 och 2000m i 1.29 1500m och sista 500m i 1.21. Endast 84 i puls, vi kan bara kostatera att vår träningsbana är krävande på ett bra sätt!

Epona känns jättefin och har snart kommit ikapp de andra med träningen. Hon ligger alltid lågt i puls och snart är hon tillbaka.

Fender känns pigg och fin, vi har lite span på en ev årsdebut i mars.

Mareld ser ju ruggigt fin ut, lugn och avslappnad och gör allt med glädje och lätthet, hon är med andra ord jäkligt glad att få kunna träna på för fullt igen.

Viking, vilket löfte. Det känns som det iaf och efter veckans banjobb tappar man inte direkt förhoppningarna. Sista heatet gick han 1.39 första 1000m, 1.35 sista 1000m med en avslutning de sista 400m i 1.31. Allt med lätthet förstås , 76(!) i puls. Vad månne detta bli?

Bourbon har en fin utvecklingskurva och det blir kval för honom framåt tidiga våren.

Rymling var in på banan i veckan, vi skulle testa om han fungerade med brodd men tyvärr slår han sig så väldigt på armbågarna. Vi lägger om träningen lite nu och han kommer att få gå ett riktigt tufft pullertpass i veckan och två lättare. Tror han har igen det under året sen.

Trevlig kväll
/Lisa
 

Läs hela inlägget »

Tillbaka till vardagen, sjukstuga och fullt upp.
Träningsförhållandena här hemma är bästa tänkbara efter att vi haft blötsnö som frusit på. I helgen har vi haft delar av ägargänget till Viking på besök det bjöds på ny bekantskap, strålande sol, hästkörning och god mat. Andelsägande måste vara det absolut trevligaste sättet att äga häst på.

Den 4:e februari är det dags för Trav Gävleborgs travgala och vi har Fender som är nominerad till årets äldre kallblod.

Året har varit rätt trögstartat men snart är vi på gång igen och om några månader är det dags för treåringarna att debutera.

Lenah var först ut i år men skördade inga större framgångar, allt blev fel från det att hon blev plötsligt tokbrunstig till att loppet mest bara blev en forcerande resa utan ryggar från start till mål. Nu har hon landat i rätt balans igen och på onsdag ska hon starta på Gävle tillsammans med Ulf. Hon prenumererar på dåliga spår och den här gången var det inget undantag. Vi är nöjd om hon får ett fint lopp i ryggar och gör ett bra lopp därefter.

Förra torsdagen startade Alvgrim på Bollnäs. Första gången över 2640m och han gjorde ett jättebra lopp och gick hela sista varvet i tredjespår, men med grepp om saken in i sista sväng kom galoppen. I tisdagens jobb blev han helt plötsligt jättehalt efter den femte intervaller, helt identiskt med hältan han hade för drygt ett år sedan när vi inte hittade något fel. Vi undersökte honom i onsdags men veterinären rådde oss att komma tillbaka om en vecka då det kan ta upp till 10 dagar för en fraktur eller senskada att visa sig på röntgen eller ultraljud. På torsdag är det återbesök. En käftsmäll så det hette duga, precis när allt släpper för honom, polletten ramlar ner, då ska det bli såhär. Tråkigt!

För övrigt känns hätarna i fortsatt fin författning och vi har klarat oss bra mot virus och sjukdomar.
I veckan har vi som sagt Lenah till start på Gävle på onsdag och på fredag åker vi till Solvalla med Diamond. Vi har hittat en passande uppgift, tyvärr drog vi spåret längst ut på vingen så förutsättningarna är inte de bästa på förhand men visst kan det lösa sig med lite tur.
På söndag åker vi till Bollnäs med Ruter, han känns fin igen efter några veckors tävlingsuppehåll.

Ylva var i stallet i onsdags och gick igenom Diamond, Levin, Mareld, Bourbon, Come Back och Ruter.

Övriga:

Acme tränar på bra, han springer på rakan tillsammans med treåringarna och ger fortsatt väldigt bra intryck.

Bitcoin är inne i en tillväxtfas och kommer att träna lite lugnare och längre ett par veckor.

Come Back känns fin och planen är att han ska starta den 29:e på Solvalla.

Epona har ökat på träningen successivt och hon känns faktiskt finare nu efter att hon har fått lite vila.

Fender har en lugnare träningsperiod med två dagar pullert, en dag långa intervaller och däremellan ridning. Han känns pigg och stark.

Mareld och Levin tränar för fullt nu och allt känns bra med dom, målet är att komma till start någon gång i mars.

Viking har gått jobb inne på Hagmyren 3x2000m, sista i 1.40 och på upploppet fick han sträcka ut i 35-fart, han gör ett väldigt fint intryck. Vid tillfälle kommer han att följa med till en snöfri bana och gå ett tuffare jobb.

Bourbon tränar på bra. Han ska gå banjobb idag.

Rymling känns riktigt fin och kommer förmodligen att starta i början på februari igen.

Ha det gott /Lisa

Läs hela inlägget »

Så knyter vi ihop säcken för i år, ännu en milstolpe är nådd och att prestera bättre än föregående år kommer alltid att vara vårt främsta mål. Faktum är att vårat år bara varat i 6 månader från det att vi flyttade hem till gården, innan flytten hem i slutet av maj hade vi totalt kört in 80.000kr och hade inte en enda seger. Ingenting fungerade, förmodligen på grund av att allt som vi gjorde där var så långt ifrån hur Peter egentligen vill ha det. Som tur var tog vi mod till oss, köpte gården av mamma, byggde en träningsbana som är outstanding och byggde lösdrifter så hästarna kan vara ute så mycket som möjligt. Resultaten får tala för sig, dryga miljonen inkört, 19 vinster och två stora segrar med Fender i Bodbäckspolles lopp på Skellefteå och Come Backs V75 seger på Färjestad. Vi har även haft turen att få värva Merethe till teamet, hon är en frisk fläkt i stallet och hästarna är stormförtjust i henne, allt är precis som det ska vara.
Det har minst sagt varit ett händelserikt år och vi ser fram emot 2017 och känner oss beredd att nollställa kontot för att kunna jobba oss upp till ännu bättre resultat. I slutet på januari byter Peter tävlingsdress där vår sponsor kommer att synas.
Vi är otroligt tacksamma över att få ha ett sådant starkt företag bakom oss och förutom nya tävlingsdressar sponsrar dom även med träningskläder.För mig personligen kommer höjdpunkten under kommande år att vara i maj då både Lily och Carmen ska föla.

I måndag var vi på Solvalla med Come Back och Diamond. Come Back fick en omöjlig inledning ute i spåren och sprang på sig mjölksyra, all heder åt Ulf som lade ner tömmarna och lät allt vara oryckt. Frasse lotsade fram Diamond fint från det tråkiga läget och dom slutade 3:a på 16,7 över 2640m.

I fredags var vi på Bollnäs med Lenah och Alvgrim. Änltligen fungerade det för Lenah, Tomas körde ett kanonlopp med henne och dom slutade tvåa. Alvgrim var inte sämre och slutade också tvåa från ledningen efter ett sista varv i 1.28, han blir bara finare för varje start och nu känns han rätt säker på benen också, dock vågade inte Peter riskera så mycket med honom till slut, hellre tvåa än diskad!

Igår anlände Hibo Bungal till stallet, han blir ett år nu och är helbror med Viking. Han kommer att gå tillsammans med våra småttingar innan det blir bete i Järvsö och senare i höst inkörning.

Vi har ett fint gäng som kommer ut 2017, för att vara ett litet stall kan vi vara rätt så nöjda med att kunna plocka ut fyra fina treåringar till våren.

Låt mig presentera vår laguppställning 2017

Acme blir två år nu och har gjort allt rätt så långt, han får träna tillsammans med Viking vilket passar honom perfekt fartmässigt. Peter tror mycket på honom då han både har ett fint steg och rätt inställning. Planen för honom är ganska tidig premie och därefter kval och att han ska kunna starta ett par gånger framåt sensommaren.

Alvgrim börjar verkligen blomma fram nu, han har haft mycket otur med skador i hagen under tiden vi var på Hagmyren. Det passar honom perfekt att kunna starta på nu när motståndet är lite sämre men han har börjat visa fina farter på slutet och kommer säkerligen inte blamera sig framåt våren/sommaren heller.

Bitcoin är en väldigt fin blivande treåring som har en fantastisk motor och rätt inställning och det är klart att vi har en del förväntningar på henne eftersom hon är syster med Come Back. Hon kommer inte att komma ut tidigt som treåring men den som väntar på något gott...

Come Back kommer att starta på och förhoppningsvis ska han kunna vara med under V75 sammanhang framöver. Som äldre man får han själv avgöra när han är redo för start igen, på onsdag kommer först och främst vår kiropraktor Ylva Pettersson (som för övrigt gjort ett kanonjobb med flera av våra hästar) och går igenom honom.

Diamond har haft ett riktigt struligt 2016 men visar nu att hon börjar hitta formen. Peter är övertygad om att hon är kapabel att springa in 200.000kr under året om hon får hålla sig frisk.
Jag tycker att vi håller oss till den känslan.

Epona har kommit igång igen efter en skada i höften som inte var så allvarlig som vi trodde och kommer förmodligen vara tillbaka på banan framåt vårkanten.

Fender har haft ett fantastiskt år och har sprungit in över 300.000kr till stallet, han är inte den som fungerar bäst på brodd och kommer därför att ha en träningsperiod nu för att ladda batterierna. Han har mycket kvar att ge och visar kvalitér som duger upp i högre klasser, det enda han måste bli bättre på är startmomentet men jag är övertygad om att det kommer med tiden.

Ruter har också utvecklats bra med starterna han har gjort men sist blev han aningen trött och får därför träna på några veckor nu innan det blir start igen.

Mareld har läkt bra efter känningen hon fick på gaffelbandet, hon kommer att börja träna lite hårdare från och med nästa vecka och förhoppningsvis kan hon börja starta igen i mars.

Viking blir tre år nu och känns perfekt i fas för en relativt tidig debut. Han tränar i alla farter och visar bitvis att han kan komma ner i 35 fart utan problem. Han har en fantastisk inställning och vill alltid ligga ett halvt huvud före sin träningskompis. Han är anmäld till det stora loppen senare i höst och det är naturligtvis ett mål att kunna ta sig dit.

Bourbon gör fina framsteg men är fortfarande rätt flegmatisk och valpig. Han jobbar lätt i 1.30 fart 2000m och följer samma utvecklingskurva som Bitcoin. Även han har lite att brås på då han är lillebror till Lenah.

Lenah har visat fin form på slutet men det har strulat en del på vägen. Nu verkar vi i alla fall vara på rätt väg igen och hon kommer få starta på. Hon har bra grundkapacitet men är lite sensibel i vissa situationer tex med mat och så vidare så det gäller att pussla rätt med den här damen för att det ska fungera.

Levin har också ett struligt år bakom sig, han har haft ett återkommande problem med bakpartiet som vi inte fått riktigt grepp om, ändå har han lyckats vinna ett lopp! Nu har han fått den tid han behöver, Merethe har gjort ett jättebra jobb med honom och sedan vi började använda Ylva (kiropraktorn) har han blivit mycket bättre. Han kommer att träna hand i hand med Mareld nu och tanken är att även han ska kunna starta i Mars. Vi har stora förhoppningar på honom.

Rymling är också en häst med framtiden framför sig. Han har gjort bort sig en del i år men det är en häst som måste växa i kostymen lite, både fysiskt och psykiskt och det saknas fortfarande mycket kraft i honom. Han tränar på för fullt nu och beräknas kunna starta igen om 4-6 veckor.

Lenah får inleda 2017, på tisdag startar hon på Bergsåker tillsammans med Ulf Eriksson. Det blev springspår på tillägg och vi hoppas ju naturligtvis att vi kan sätta en pinne direkt i första starten, inte omöjligt iaf.

På torsdag ska Alvgrim starta på Bollnäs, det är ett lopp över 2640m och han möter ungefär samma hästar som sist. Spännande. Nog är han med där framme.

Då vill jag bara önska er ett Gott Nytt Travår. Ta det lugnt med smällarna, vi kommer naturligtvis att fira nyår tillsammans med våra fyrfotade vänner.
Ses nästa år, ha det bra så länge.
/Lisa
 

Läs hela inlägget »

Veckobrevet kommer att ligga nere ett tag, vid frågor är ni välkommen att ringa

Läs hela inlägget »

Vår semester börjar lida mot sitt slut, två stranddagar kvar med 30 grader i skuggan, man klagar inte. Har inte riktig koll på vädret hemma mer än att det var storm några dagar under förra veckan. Fick i alla fall rapport av Peter igår att banan börjar bli riktigt fin.

I morgon ska Fender ut på V75 på Bergsåker. Loppet ser bra ut även om han står otroligt dåligt inne i loppet, han gick över gränsen för att stå på tillägg med bara några tusenlappar. Loppet ser ganska jämnt ut och har inte direkt någon so sticker ut, jag tror att Spydo Ö.K. Blir hästen att slå för som till skillnad från Fender står perfekt inne i loppet . Det är alltid starten och positionerna som har strulat för oss på V7 så den här gången tänker vi ta revansch.

Epona startade i torsdags. Härligt när dom vinner ett treåringslopp på 15 i lägsta klassen. Det var full fart från start till mål, Epona sprang en 19 tid och det var det Peter sa att hon kunde gå innan. Hon behöver lite mer tid och vi får träna på.

Bourbon har också varit och debuterat. Det blev tyvärr galopp men han avslutade vasst via 1.12 sista 400m, vi var nöjd. Dagen efter åkte Peter in med honom till veterinären då han har haft lite problem att släppa några mjölktänder, dom böjde igenom honom på en gång och åtgärdade några leder som förmodligen låg i grund till galoppen.

Kommer att gå igenom de hästar jag fått rapport om av Peter.

Cali Maks gick ett banjobb i fredags och Peter var otroligt nöjd med honom. Han hade varit lugn och travet flöt på jättebra. Fick inte riktigt grepp om det blir ett banjobb till innan start eller om vi letar ett lopp, det återstår att se.

Levin har också gått ett banjobb, han är mycket bättre men han ska på ett återbesök till innan vi kör nästa banjobb.

Scott blev åtgärdad efter senaste starten då han var riktigt bedrövlig, dock var det inga stora saker att åtgärda och han har känts fin i träningen efter. Vi tar bort det helstängda nästa lopp.

Come Back känns riktigt spänstig och fin igen, han startar inom kort.

Viking gick tre lugna heats och allt är väl med honom. Han behöver ett par banjobb till innan start men Peter är mycket nöjd med utvecklingen han har gjort de senaste veckorna.

Ruter kommer att bli valack nästa vecka.

Wilma sköter sig otroligt bra. Hon springer tre rakor nu och har det väldigt lätt för sig.

Det var den informationen jag satt inne på.
Ha det gott /Lisa

Läs hela inlägget »

Hoppas att ni alla har haft en härlig påskhelg tillsammans med familj och vänner. I vanlig ordning så bjöd april på ett fint avslut med snö och kalla vindar och just nu känns det kanonbra att dra till värmen på onsdag, har fått rapporter om 30grader i skuggan!
Vi har börjat bygga om och renoverat lite hagar i helgen, det tar sin tid men resultatet blir väldigt bra.
Alvgrim som blev friskförklarad i måndags har fått komma ut i hagen efter tre månader på box, nöjd kille kan man säga.

I morgon är det trav på Hagmyren och vi har Scott och Ruter till start, båda i samma lopp. Scott gör sin första start hos oss, han tränar bra och visar fina farter bitvis, distansen borde passa honom bra till en början och jag tycker nog att han kan vara etta tvåa i det här loppet. Ruter kan nog också vara gynnad av distansen då han fortfarande har lite problem med tempoväxlingar, förra gången provade vi rycktussar och då bliv det galopp så dom lämnar vi hemma i morgon.

På torsdag ska Bourbon debutera och det ska bli väldigt spännande, känslan är att han kan göra ett bra lopp direkt även fast vi inte kört supersnabba farter med honom i träning men det känns att han är löpsugen.

Fender gjorde en imponerande årsdebut förra onsdagen på Bergsåker då han vann ett V86 lopp på Bergsåker. Ulf gav honom ett perfekt sparsamt lopp och han visade en riktigt stark spurt i 1.18 fart sista 200m. Nästa uppgift ligger i början på maj.

Rymling startade i torsdags på Bergsåker men försvarade sig med omotiverad galopp så vi kommer att kolla igenom honom hos veterinären under nästa vecka.

I det stora hela så känns hästarna fina och inom fyra veckor så kommer de flesta att vara startklara, träningsvägen är tiptop nu och vi kan träna på som vanligt igen.

Acme har dock kommit in i en växtperiod och haft en liten svacka så han har fått tagit det lugnt några veckor med mycket skritt och lättare trav.

Alvgrim har som sagt blivit friskförklarad så nu väntar fyra veckors skritt till en början.

Bitcoin tränar på bra och kommer att kvala så småningom, ägarna har gett henne tid och det kommer vi nog få tillbaka under året som det känns.

Maks har blivit mer harmonisk och medgörlig sedan vi åtgärdade honom, han har gått tre jobb hemma nu och till veckan är det tänk att han ska gå ett banjobb för att se hur vi ligger till med start.

Come Back har tränat på hemma, han ligger lite högre i puls så det fattas några jobb innan det är dags för start igen. Även han ska gå banjobb inom det närmaste.

Diamond tränar på riktigt fint och egentligen inväntar vi bara lite varmare dagar så hon tappar det sista av pälsen, Peter tycker att det känns som att motivationen är tillbaka igen och jag tänker att vi kan ställa in oss på att det blir start i maj.

Epona är startklar och vi siktar in oss på ett lopp om 10 dagar.

Mareld skrittar. Tror att det är plan på återbesök inom den närmsta veckan.

Viking är helt friskförklarad i sin ”vrickning” och han får börja träna på riktigt igen. Peter tycker att han har blivit bättre av den här perioden med lite lugnare träning, nu tränar vi på några veckor.

Gubben har varit in på banan en gång och vi är på rätt väg med honom men han behöver nog ett par banjobb till innan det blir tal om start.

Kronbruden tränar på i den takt som passar henne, förra veckan var vi in och körde i 1.35 fart på ett bra sätt. Hon kommer fortsätta gå banjobb varannan vecka och ägarna har gett henne tid så vi har att jobba med de bästa förutsättningarna.

Lenah känns riktigt fin, David körde licenslopp med henne förra lördagen och då var hon otroligt löpsugen. Hon har blivit vassare i jobben också och det kan nog bara vara lite positivt för henne som tidigare varit lite lat och flegmatisk. Vi inväntar lite sommarvärme innan det blir dags för start igen.

Levin var på återbesök i måndags och vi behandlade om några ställen, han får gå motion en vecka till innan vi börjar träna igen men det känns som att vi har hittat rätt nu. Hoppas hoppas hoppas!!

Wilma springer tre rakor nu och har sköter sig exemplariskt.

Det var allt för mig!
Nu drar jag på semester och sen ska det bli bättre ordning på veckobreven igen.
Trevlig kväll /Lisa

 

Läs hela inlägget »

Sjuka barn, sjuka föräldrar, härliga vårdagar och pigga hästar. Det härliga väger definitivt tyngre, efter ett första kvartal av det nya året med konstant jojjosjuka så hoppas och tror jag att detta fick vara den sista svängen på ett bra tag. Om några veckor tar jag och barnen med oss mormor och drar på två veckors semester på Gran Canaria, Peter stannar hemma och håller ställningen.

I morgon tar vi en liten minisemester till Östersund med farmor som är här på besök från Tyskland, förväntansfulla småsyskon ska få hälsa på storebror på Wången.

I fredags packade jag ihop en picknickkorg med alvedon, nässpray, slemlösande och redbull och åkte till Romme med Peter. Rymling och Ruter startade i ett Sleipner Cup försök och Ulf Eriksson körde Rymling för första gången. Peter tog ledningen med Ruter och även om han blev förbisprungen i sista sväng och slutade femma var vi ändå nöjd med insatsen, han höll faren in i mål och sprang 1.30 hela sista varvet. Rymling var superduktig som tvåa, kusken trodde att han hade kunnat fixa segern men vågade inte ta risken, han gjorde ett riktigt starkt slutvarv och gick under 1.25 sista 500m utan att pressas.

I tisdags gick Acme sitt premielopp på ett fullt godkänt sätt på en rätt tungsprungen bana.

Det är fortfarande lite trögt med starter, vägarna är inte bäst just nu i samband med kärllossning så hästarna har fått tränat lite lugnare och fram tills den blir bra igen får dom komma in på banan en gång i veckan för att gå jobb. Några hästar har vi passat på att kolla upp och eventuellt åtgärdat.

Bitcoin känns fin men på grund av att hon legat rätt högt i puls hela tiden så ska veterinären få gå igenom henne en gång.

Maks var på återbesök i torsdags, vi fick behandla om ett ställe men för övrigt såg det väldigt fint ut, han får börja jogga på den här veckan och bara banan blir bättre så kan han börja träna igen.

Come Back ska på återbesök till veterinären i morgon. Man känner att han fått tillbaka spänsten i steget igen och att lite vila och behandling gjort honom gott efter några tuffa lopp.

Diamond gick jobb på Hagmyren idag och allt känns bra, vi avvaktar lite till tills hon har släppt vinterpälsen, man märker att hon har det lite kämpigt med det och det tar energi.

Epona gick ett bra jobb tillsammans med Bourbon under förra veckan och vi börjar närma oss start.

Fender är på gång och ska årsdebutera, allt är bra med honom men kommer säkert att behöva något lopp för att vakna till lite.

Mareld tar det lugnt nu då hon dragit på sig en känning på gaffelbandsskadan.

Viking skulle ha gjort debut i fredags men gjorde sig lite illa i hagen veckan innan så han blev tvungen att vila några dagar.

Gubben har också varit in till kliniken för att kolla upp sina gamla skador, det är nästan helt bra nu och han tränar på lugnt och går mycket pullert,

Scott har gjort fina framsteg, i tisdag gick han första banjobbet sedan han kom till oss, han var jättefin men låg lite högt i puls så något till banjobb får det bli innan vi gör årsdebut.

Bourbon körde jag i ett jobb förra veckan, vilken jäkla raket! Man vill ju aldrig sluta köra när man väl börjat. Det ska bli så jäkla spännande att se honom i lopp, vi har siktet inställt på ett lopp i mitten/slutet på april.

Kronbruden börjar man märka skillnad på nu, hon känns starkare och piggare. Hon kommer att gå ett banjobb den här veckan och det blir även det första hos oss så det blir väldigt spännande.

Lenah gick ett lugnt banjobb idag och för henne gäller det lite samma som Diamond, hon måste släppa fäll och komma över vinterträsket innan energin kommer tillbaka. Vi tränar på lugnt tillsvidare.

Levin har vi gått igenom en gång för alla, nu när vi hittat kärnproblemet (som var testiklarna) så måste vi ta tag i de sekundära problemen som han ådragit sig genom det. Han får ta det lugnt tills han är riktigt återställd och sen börjar vi igen.

Wilma har vi börjat köra och även fast hon är en tjej med väldigt stark vilja så har det gått över förväntan (peppar, peppar).

Det var allt för mig
Trevlig kväll /Lisa
 

Läs hela inlägget »

God förmiddag! I Harmånger skiner solen, igår hade vi riktigt varmt och backen börjar komma fram igen, får man hoppas på lte vår nu? Det är fortfarande rätt lugnt med tävlandet för stallet och det känns helt ok nu när tjällossningen börjar och man aldrig vet i vilket skick banorna är för ens man är på plats. Några årsdebuter är planerade i slutet på mars och vi får hoppas att det blivit lite bättre tills dess.

Peter och jag var iväg på en väldigt intressant föreläsning i måndags, tre talande vänner med bland andra Torkild Sköld. Väldigt intressant och lärorikt och jag skulle uppmana alla som har chansen att gå. Jag känner mig absolut bättre och starkare efter en dos coachning.

Förra veckan hade vi Lenah och Diamond till start på Bollnäs, det var dålig bana och hästarna underpresterade rejält och sprang på sig mjölksyra väldigt tidigt. Egentligen är ju detta två pedanta damer som gillar när solen lyser och i alla fall Diamond tävlar allra bäst barfota, båda tränar bra hemma men man kan se bland annat på pälsen att dom inte riktigt trivs med vädret för dagen. Vi får träna på någon månad och avvakta med start tills vi märker att dom trivs bättre med tillvaron.

Come Back startade på Gävle i onsdags och gjorde ett helt ok lopp som tvåa efter ett rätt så vansinnigt läge, man kan även märka på honom lite att han inte är helt 100% nöjd med banan och det växlande vädret.
Bourbon kvalade på ett bra sätt med en liten startgalopp. Han kommer att starta inom kort.

För att dra en slutsats så kan vi konstatera att alla hästar som gått utan täcke hela vintern inte påverkas så mycket utav väderomslaget medans de hästar som gått täckade har en liten dipp för dagen, fyra veckor framåt har dom säkert hämtat sig.

Acme gick ett banjobb under veckan, tre heats 2x2000m i 1.50 & 1.44, i det tredje heatet fick han på sig ett helstängt eftersom han var ensam och då körde Peter 2000m i 1.30 på ett väldigt bra sätt och med låg puls efter. Han kommer att gå premie nästa travdag på Hagmyren.

Alvgrim har varit på återbesök, sprickan är under läkning och det går åt rätt håll. Ytterligare 6 veckors boxvila först och främst.

Bitcoin och Epona gick ett banjobb under förra veckan 2x2000m i 1.40 & 1.33, i tredje heatet gick dom 2000m i 1.29 på ett bra sätt. För Bitcoin blir det ett kval inom kort och Epona kommer att få ett till banjobb innan det är dags för start.

Maks har försökt springa lite snett sedan han kom och det har inte gett med sig, Ylva kikade på honom i onsdags och det fanns en del att jobba med och vi har även varit på ett besök hos veterinären som åtgärdade honom på några ställen. Nu får han gå lite lugnare mars ut innan vi tränar på lite hårdare igen.

Fender gick ett bra banjobb i fredags och vi siktar på årsdebut om ett par veckor.

Ruter känns riktigt fin igen och planen är att han ska starta på Romme om ett par veckor.

Mareld var lite tjock i sitt skadade ben så vi kollade upp det för säkerhets skull. Inget av det allvarligare slaget men hon får ta det lite lugnt ett par veckor.

Viking var upp till Bergsåker förra onsdagen och Ulf fick känna på honom i ett jobb, han var ruskigt fin och nu siktar vi på tävlingsdebut om ett par veckor.

Gubben och Scott tränar på riktigt bra, Ylva tog sig en titt på dom i onsdags och det fanns en hel del att jobba med där också. Båda kommer eventuellt att gå ett banjobb till veckan.

Kronbruden fick även hon besöka Ylva och där knakade och brakade det rätt så rejält. Hon har gjort fina framsteg i träning och framförallt har hon blivit lugnare.

Wilma är en rätt så skarp dam och hon har behövt mycket tömkörning, nu är hon iallafall på gång i vagnen.

Rymlig gick ett riktigt bra jobb på Bergsåker i tisdags och planen är att han ska göra årsdebut om ett par veckor.

Det var allt för mig
Ha det bra /Lisa

Läs hela inlägget »

Planeringstider. Det är hög tid att börja se över vårens val av hingstar till våra ston, för mig är det avkoppling att kunna sätta mig ner och gröta in mig i olika kombinationer av hingstar och ston, allt för att få fram vår nästa stjärnhäst.
Den 1:a februari fick vi vårat första föl på gården, ett hingstföl e: Fakse u: Elsemor.

Apropå avel så kommer Cali Maks att stå till förfogande för betäckning hos oss i år, ni kan läsa mer om honom här.

I morgon är det V75 på Gävle och vi har Come Back till start i V75-6, tyvärr fick vi spår 8 och det drog ner förutsättningarna kraftigt. Det gäller att ha en del tur för att hitta en vettig position men han är riktigt laddad och får han bara loppet kan han bli farlig till slut. Det skulle faktiskt vara kul att se honom gå bakifrån en gång efter en bra resa.

Mareld inledde vecka på strålande sätt när hon tog stallets första årsseger på Bergsåker i söndags. Hon utklassade sina konkurrenter och var faktiskt ännu bättre och stabilare än i höstas.
Kan även peta mellan med att vi kommer att sälja ut andelar i Marelds lillasyster Färsta Wilma som är 2 år och efter Alm Viktior. Det kommer att komma mer info så småningom men det är först till kvarn som gäller och är det någon som vet sig vara intresserad så är det bara att höra av er till mig så säkrar jag en plats.

På tisdag har vi Lenah och Diamond till start på Bollnäs. Äntligen fick Lenah ett bra spår! I och för sig på grund av att det är spårtrappa men ändå, hon har bättre form än raden och nu när hon får ett bra lopp kanske hon äntligen får vara med där framme igen. Diamond har också bättre form än raden, sist blev det för snabbt sista varv för att kunna ta något bakifrån, den här gången är det bilstart och Peter kommer att köra framåt från start och leta sig en bra position där. Jag tror hon kan räcka långt på tisdag.

När man trodde att det skulle bli vår då kom vargavintern som ett brev på posten. Man blir naturligtvis bedrövad först, ägna timmar åt att skotta snö och inte kunna köra som man vill men nu har vi en toppen vinterbana igen så det blev ju rätt bra ändå.

Tränings updatering:

Acme tränar på hemma och springer med alla tempon man begär av honom utan problem och han ligger alltid superlågt i puls. Till veckan blir det banjobb.

Bitcoin och Epona har tränat intervaller åt båda hållen vilket har gett bra resultat och dom känns mycket starkare i träning. Båda ska gå banjobb till veckan.

Maks har fått hagkompisar och det verkar faktiskt som att han stormtrivs hos oss. Han får träna på och komma in i vårt system innan vi börjar starta och det finns en del att jobba på med honom, framförallt under sadel. Riktigt kul att få chansen med denna kille.

Fender varvar pullertintervaller med vanliga och förra veckan fick han komma in på banan och lufta sig lite. Han har återhämtat sig bra i vinter och känns riktigt stark, lite lat men det är bara ett bra tecken, väck inte den björn som sover heter det va...? Vi har hittat ett fint lopp i början av april så eventuellt så blir det årsdebut för honom där.

Ruter får fortsätta träna på ett tag till innan det blir start igen.

Viking har tränat på hemma och nästa vecka kör vi banjobb igen.

Gubben har gått mycket pullet men har även gått tre lugna rakbanejobb. Allt känns bra med honom men vi ska ändå åka in på återbesök nästa vecka och kolla så allt ser bra ut med benet.

Scott har tränat på hemma på rakan och ligger alltid lite högre i puls än sina träningskompisar så det saknas en del än. Merethes ridning har gjort stor skillnad på honom och även där finns det en del att jobba på.

Bourbon känns urläcker! Han springer med huvudet mellan benen i intervallerna och visar upp sig som om han redan vore miljonär, hihi.. Snart blir det kval så då är det bara upp till bevis för grabben.

Kronbruden är ny i stallet. Här finns det en del att jobba med men hon har en bra inställning och det känns som en riktigt bra början.

Levin tränar på, han är mycket bättre och får inte ont efter träning så vi är en bra bit påväg, dock var han inte så bra när Merre red honom sist så i morgon ska dom åka och träna i ridhus så han får böja igenom sig riktigt.

Wilma har gjort fina framsteg i tömkörning så till veckan sätter vi nog för henne.

Rymling går pullertintervaller och allt känns bra med honom.

Vilket spännande år vi har framför oss!!
Ha det bra
/Lisa

Läs hela inlägget »

Två veckor sedan sist och mycket roligt har hänt hos oss, i fredags fick vi två nya hästar i träning.
Cali Maks är en häst som säkert flera av er känner till sedan tidigare, 2015 hade han ett riktigt fint år med bland annat seger i Paris och sammanlagt har han tagit 20 segrar, sprungit in över miljonen och sprungit 21,3 som snabbast.
Storm Wilma är ett tvåårigt sto efter Tekno Odin, hon ska stanna för inkörning till en början men vi hoppas naturligtvis att hon stannar längre.
 
Träningsförhållandena är helt underbara nu, lite väl kallt men det är det absolut värt det när vi får köra på så fina vägar.
 
I fredags var vi på Bollnäs med Lenah och Diamond. Lenah gjorde ett kanonlopp, det blev en liten startgalopp från det snäva spåret men hon ställde sig nästan direkt och tappade inte så mycket. Hon fick en dålig rygg sista varvet och när hon väl fick fritt på upploppet spurtade hon fint.
Diamond gick ett lopp över 3000m, dom körde väldigt sakta första 2000m och eftersom hon satt så långt bak så blev det långt fram när dom gasade på under sista varvet. Hon fick godkänt för den insatsen ändå.
 
I måndags startade Ruter på Gävle, han fick bästa tänkbara förutsättningar och en bra resa men han gav inte 100% utan sprang mest och hade hingstfasoner för sig…
 
Igår var vi in och körde provlopp med Bourbon och Viking.
Bourbon gick i 1.30 fart, han var superfin och efter mål släppte Peter av honom 400m i 1.16. Starten får vi öva lite mer på, han blev överrumplad när alla vände upp framför honom och han fick massa snö i ansiktet. Snart kvalar vi.
Viking fick gå med i 1.40 fart, han fick gå med öppet huvudlag den här gången men blev lite ofokuserad så nästa gång få han på sitt halvstängda igen. För övrigt var han kanonfin som vanligt.

Acme har gått ett banjobb 2x2000m, första 2000m i 1.50 och de andra i 42 och sista 200m i 1.30.

Bitcoin och Epona har vi ändrat träningen på och nu har vi hittat något som verkligen fungerar bra på båda. Dom får gå intervaller åt båda hållen nu och det tycker dom är roligare, båda var riktigt fin i sista snabbjobbet.

Come Back tränar på bra och planerad start är V75 sista helgen i februari.

Fender känns urläcker i jobben, han springer ner med huvudet och jobbar med hela kroppen. Nästa vecka ska han gå ett banjobb.

Mareld tränar mot start och känns riktigt fin, faktiskt ännu bättre än i höstas.

Gubben har vi kollat gaffelbandet på och 90% är bra av skadan, han går pullert 4 dagar i veckan nu och kommer göra det hela februari ut.

Scott tränar på med dom andra och har även fått börja gå i pullerten. Det är en fin häst i grunden men han behöver ha lite mer styrka.

Levin har tränat en gång sedan kastrationen och nu vet vi vad problemet satt….

Rymling går pullertjobb och allt känns bra.
 
Det var allt för mig.
/Lisa

Läs hela inlägget »

Hej på er. Travhelg med Frankrike och Prix d´amerique i fokus är nu till enda, det är mäktigt att se 18 kraftpaket göra upp om segern och för min del gillar jag nog detta lopp snäppet bättre än elitloppet. Här vinner verkligen bästa hästen, det avgörs inte på taktik (med undantag för lite knuff och buff då).

Solvalla arrangerade V75 idag och vi hade Come Back till start inom ramen. Både han och Peter gjorde en kanoninsats som tvåa, jag drog andan hemma på soffan när favoriten övertog ledningen i sista sväng. Han kom så jäkla snabbt, dom försökte svara men samtidigt ville inte Peter släppa bettet helt utan tog istället upp honom i rygg och när han var tillbaka på bettet svarade han med att skjuta till en sista gång. Formbesked!
Vi hade även Lenah till start, hon såg bländande fin ut, fixade starten bra och gick med fint hela loppet. Sista 500m gick lite snabbare och det blev svårt att ta något på täthästarna, hon sprang till en 6e plats på 16,6 över 2640m och vi är nöjd med insatsen.

Igår hade vi Diamond till start på Bergsåker. Formbesked! Hon är tillbaka nu och kändes så jäkla läcker. Vi testade kort distans för första gången, hon öppnade helt ok och fick en bra position invändigt men fick aldrig någon lucka utan klättrade över de andra in i mål och blev fyra på fina 13,5!

Ruter var också duktig som fyra på Bollnäs förra veckan, det känns som att det är hans tur att få vinna ett lopp snart. Vi startar på och skaffar oss rutin.

I fredags fick vi två nya hästar till stallet, två Hibo bröder. Hibogubben är en rutinerad herre som sprungit in 1,2milj men som har varit skadad det sista året, Hiboscott är fyra år och har hunnit startat nio gånger med en seger bland dessa. Scott har haft ett intensivt dygn tillsammans med de andra tre fyraåringshingstarna men kul har dom!! I morgon börjar allvaret.

Jag har blivit med valack. Japp, så är det. Trodde inte det skulle hända men när inget annat hjälper så tog vi beslutet att prova kastrera Levin. Analysen från veterinären var att en kula var mycket större och satt högre upp än den andra, han trodde absolut att det kunde vara en anledning till problemen. Hoppas hoppas hoppas, nu finns det nämligen ingen återvändo.

Hästarna har varit grym i träning överlag och jag vet inte hur många gånger jag har hört ”Fan vilka fina hästar vi har” de senaste två veckorna, härlig känsla.

Acme har gått något lugnare jobb emellan nu då han växer en del, Peter pratade om att åka in med honom på banan till veckan (om det blir väder).

Alvgrim har boxvila men är ändå på gott humör.

Bicoin låg lite högt i puls ett tag och vi misstänkte att hon kommit i en växtperiod, hon fick träna lite lugnare några jobb och i tisdags åkte Peter in med henne på banan. 2X2000m i 1.40 och 1.35 och 2000m i 1.29 1500m och sista 500m i 1.21. Endast 84 i puls, vi kan bara kostatera att vår träningsbana är krävande på ett bra sätt!

Epona känns jättefin och har snart kommit ikapp de andra med träningen. Hon ligger alltid lågt i puls och snart är hon tillbaka.

Fender känns pigg och fin, vi har lite span på en ev årsdebut i mars.

Mareld ser ju ruggigt fin ut, lugn och avslappnad och gör allt med glädje och lätthet, hon är med andra ord jäkligt glad att få kunna träna på för fullt igen.

Viking, vilket löfte. Det känns som det iaf och efter veckans banjobb tappar man inte direkt förhoppningarna. Sista heatet gick han 1.39 första 1000m, 1.35 sista 1000m med en avslutning de sista 400m i 1.31. Allt med lätthet förstås , 76(!) i puls. Vad månne detta bli?

Bourbon har en fin utvecklingskurva och det blir kval för honom framåt tidiga våren.

Rymling var in på banan i veckan, vi skulle testa om han fungerade med brodd men tyvärr slår han sig så väldigt på armbågarna. Vi lägger om träningen lite nu och han kommer att få gå ett riktigt tufft pullertpass i veckan och två lättare. Tror han har igen det under året sen.

Trevlig kväll
/Lisa
 

Läs hela inlägget »

Tillbaka till vardagen, sjukstuga och fullt upp.
Träningsförhållandena här hemma är bästa tänkbara efter att vi haft blötsnö som frusit på. I helgen har vi haft delar av ägargänget till Viking på besök det bjöds på ny bekantskap, strålande sol, hästkörning och god mat. Andelsägande måste vara det absolut trevligaste sättet att äga häst på.

Den 4:e februari är det dags för Trav Gävleborgs travgala och vi har Fender som är nominerad till årets äldre kallblod.

Året har varit rätt trögstartat men snart är vi på gång igen och om några månader är det dags för treåringarna att debutera.

Lenah var först ut i år men skördade inga större framgångar, allt blev fel från det att hon blev plötsligt tokbrunstig till att loppet mest bara blev en forcerande resa utan ryggar från start till mål. Nu har hon landat i rätt balans igen och på onsdag ska hon starta på Gävle tillsammans med Ulf. Hon prenumererar på dåliga spår och den här gången var det inget undantag. Vi är nöjd om hon får ett fint lopp i ryggar och gör ett bra lopp därefter.

Förra torsdagen startade Alvgrim på Bollnäs. Första gången över 2640m och han gjorde ett jättebra lopp och gick hela sista varvet i tredjespår, men med grepp om saken in i sista sväng kom galoppen. I tisdagens jobb blev han helt plötsligt jättehalt efter den femte intervaller, helt identiskt med hältan han hade för drygt ett år sedan när vi inte hittade något fel. Vi undersökte honom i onsdags men veterinären rådde oss att komma tillbaka om en vecka då det kan ta upp till 10 dagar för en fraktur eller senskada att visa sig på röntgen eller ultraljud. På torsdag är det återbesök. En käftsmäll så det hette duga, precis när allt släpper för honom, polletten ramlar ner, då ska det bli såhär. Tråkigt!

För övrigt känns hätarna i fortsatt fin författning och vi har klarat oss bra mot virus och sjukdomar.
I veckan har vi som sagt Lenah till start på Gävle på onsdag och på fredag åker vi till Solvalla med Diamond. Vi har hittat en passande uppgift, tyvärr drog vi spåret längst ut på vingen så förutsättningarna är inte de bästa på förhand men visst kan det lösa sig med lite tur.
På söndag åker vi till Bollnäs med Ruter, han känns fin igen efter några veckors tävlingsuppehåll.

Ylva var i stallet i onsdags och gick igenom Diamond, Levin, Mareld, Bourbon, Come Back och Ruter.

Övriga:

Acme tränar på bra, han springer på rakan tillsammans med treåringarna och ger fortsatt väldigt bra intryck.

Bitcoin är inne i en tillväxtfas och kommer att träna lite lugnare och längre ett par veckor.

Come Back känns fin och planen är att han ska starta den 29:e på Solvalla.

Epona har ökat på träningen successivt och hon känns faktiskt finare nu efter att hon har fått lite vila.

Fender har en lugnare träningsperiod med två dagar pullert, en dag långa intervaller och däremellan ridning. Han känns pigg och stark.

Mareld och Levin tränar för fullt nu och allt känns bra med dom, målet är att komma till start någon gång i mars.

Viking har gått jobb inne på Hagmyren 3x2000m, sista i 1.40 och på upploppet fick han sträcka ut i 35-fart, han gör ett väldigt fint intryck. Vid tillfälle kommer han att följa med till en snöfri bana och gå ett tuffare jobb.

Bourbon tränar på bra. Han ska gå banjobb idag.

Rymling känns riktigt fin och kommer förmodligen att starta i början på februari igen.

Ha det gott /Lisa

Läs hela inlägget »

Så knyter vi ihop säcken för i år, ännu en milstolpe är nådd och att prestera bättre än föregående år kommer alltid att vara vårt främsta mål. Faktum är att vårat år bara varat i 6 månader från det att vi flyttade hem till gården, innan flytten hem i slutet av maj hade vi totalt kört in 80.000kr och hade inte en enda seger. Ingenting fungerade, förmodligen på grund av att allt som vi gjorde där var så långt ifrån hur Peter egentligen vill ha det. Som tur var tog vi mod till oss, köpte gården av mamma, byggde en träningsbana som är outstanding och byggde lösdrifter så hästarna kan vara ute så mycket som möjligt. Resultaten får tala för sig, dryga miljonen inkört, 19 vinster och två stora segrar med Fender i Bodbäckspolles lopp på Skellefteå och Come Backs V75 seger på Färjestad. Vi har även haft turen att få värva Merethe till teamet, hon är en frisk fläkt i stallet och hästarna är stormförtjust i henne, allt är precis som det ska vara.
Det har minst sagt varit ett händelserikt år och vi ser fram emot 2017 och känner oss beredd att nollställa kontot för att kunna jobba oss upp till ännu bättre resultat. I slutet på januari byter Peter tävlingsdress där vår sponsor kommer att synas.
Vi är otroligt tacksamma över att få ha ett sådant starkt företag bakom oss och förutom nya tävlingsdressar sponsrar dom även med träningskläder.För mig personligen kommer höjdpunkten under kommande år att vara i maj då både Lily och Carmen ska föla.

I måndag var vi på Solvalla med Come Back och Diamond. Come Back fick en omöjlig inledning ute i spåren och sprang på sig mjölksyra, all heder åt Ulf som lade ner tömmarna och lät allt vara oryckt. Frasse lotsade fram Diamond fint från det tråkiga läget och dom slutade 3:a på 16,7 över 2640m.

I fredags var vi på Bollnäs med Lenah och Alvgrim. Änltligen fungerade det för Lenah, Tomas körde ett kanonlopp med henne och dom slutade tvåa. Alvgrim var inte sämre och slutade också tvåa från ledningen efter ett sista varv i 1.28, han blir bara finare för varje start och nu känns han rätt säker på benen också, dock vågade inte Peter riskera så mycket med honom till slut, hellre tvåa än diskad!

Igår anlände Hibo Bungal till stallet, han blir ett år nu och är helbror med Viking. Han kommer att gå tillsammans med våra småttingar innan det blir bete i Järvsö och senare i höst inkörning.

Vi har ett fint gäng som kommer ut 2017, för att vara ett litet stall kan vi vara rätt så nöjda med att kunna plocka ut fyra fina treåringar till våren.

Låt mig presentera vår laguppställning 2017

Acme blir två år nu och har gjort allt rätt så långt, han får träna tillsammans med Viking vilket passar honom perfekt fartmässigt. Peter tror mycket på honom då han både har ett fint steg och rätt inställning. Planen för honom är ganska tidig premie och därefter kval och att han ska kunna starta ett par gånger framåt sensommaren.

Alvgrim börjar verkligen blomma fram nu, han har haft mycket otur med skador i hagen under tiden vi var på Hagmyren. Det passar honom perfekt att kunna starta på nu när motståndet är lite sämre men han har börjat visa fina farter på slutet och kommer säkerligen inte blamera sig framåt våren/sommaren heller.

Bitcoin är en väldigt fin blivande treåring som har en fantastisk motor och rätt inställning och det är klart att vi har en del förväntningar på henne eftersom hon är syster med Come Back. Hon kommer inte att komma ut tidigt som treåring men den som väntar på något gott...

Come Back kommer att starta på och förhoppningsvis ska han kunna vara med under V75 sammanhang framöver. Som äldre man får han själv avgöra när han är redo för start igen, på onsdag kommer först och främst vår kiropraktor Ylva Pettersson (som för övrigt gjort ett kanonjobb med flera av våra hästar) och går igenom honom.

Diamond har haft ett riktigt struligt 2016 men visar nu att hon börjar hitta formen. Peter är övertygad om att hon är kapabel att springa in 200.000kr under året om hon får hålla sig frisk.
Jag tycker att vi håller oss till den känslan.

Epona har kommit igång igen efter en skada i höften som inte var så allvarlig som vi trodde och kommer förmodligen vara tillbaka på banan framåt vårkanten.

Fender har haft ett fantastiskt år och har sprungit in över 300.000kr till stallet, han är inte den som fungerar bäst på brodd och kommer därför att ha en träningsperiod nu för att ladda batterierna. Han har mycket kvar att ge och visar kvalitér som duger upp i högre klasser, det enda han måste bli bättre på är startmomentet men jag är övertygad om att det kommer med tiden.

Ruter har också utvecklats bra med starterna han har gjort men sist blev han aningen trött och får därför träna på några veckor nu innan det blir start igen.

Mareld har läkt bra efter känningen hon fick på gaffelbandet, hon kommer att börja träna lite hårdare från och med nästa vecka och förhoppningsvis kan hon börja starta igen i mars.

Viking blir tre år nu och känns perfekt i fas för en relativt tidig debut. Han tränar i alla farter och visar bitvis att han kan komma ner i 35 fart utan problem. Han har en fantastisk inställning och vill alltid ligga ett halvt huvud före sin träningskompis. Han är anmäld till det stora loppen senare i höst och det är naturligtvis ett mål att kunna ta sig dit.

Bourbon gör fina framsteg men är fortfarande rätt flegmatisk och valpig. Han jobbar lätt i 1.30 fart 2000m och följer samma utvecklingskurva som Bitcoin. Även han har lite att brås på då han är lillebror till Lenah.

Lenah har visat fin form på slutet men det har strulat en del på vägen. Nu verkar vi i alla fall vara på rätt väg igen och hon kommer få starta på. Hon har bra grundkapacitet men är lite sensibel i vissa situationer tex med mat och så vidare så det gäller att pussla rätt med den här damen för att det ska fungera.

Levin har också ett struligt år bakom sig, han har haft ett återkommande problem med bakpartiet som vi inte fått riktigt grepp om, ändå har han lyckats vinna ett lopp! Nu har han fått den tid han behöver, Merethe har gjort ett jättebra jobb med honom och sedan vi började använda Ylva (kiropraktorn) har han blivit mycket bättre. Han kommer att träna hand i hand med Mareld nu och tanken är att även han ska kunna starta i Mars. Vi har stora förhoppningar på honom.

Rymling är också en häst med framtiden framför sig. Han har gjort bort sig en del i år men det är en häst som måste växa i kostymen lite, både fysiskt och psykiskt och det saknas fortfarande mycket kraft i honom. Han tränar på för fullt nu och beräknas kunna starta igen om 4-6 veckor.

Lenah får inleda 2017, på tisdag startar hon på Bergsåker tillsammans med Ulf Eriksson. Det blev springspår på tillägg och vi hoppas ju naturligtvis att vi kan sätta en pinne direkt i första starten, inte omöjligt iaf.

På torsdag ska Alvgrim starta på Bollnäs, det är ett lopp över 2640m och han möter ungefär samma hästar som sist. Spännande. Nog är han med där framme.

Då vill jag bara önska er ett Gott Nytt Travår. Ta det lugnt med smällarna, vi kommer naturligtvis att fira nyår tillsammans med våra fyrfotade vänner.
Ses nästa år, ha det bra så länge.
/Lisa
 

Läs hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Läs hela inlägget »