Namn: Peter Grundmann
Född: 5 september 1975
Kommer från: Mönchengladbach, Tyskland

Hur jag började med trav: Min pappa ägde många travhästar
och genom honom fick jag tidigt upp mitt intresset för trav.

Mina yrkeserfarenheter: Gjorde min lärlingsutbildning hos Horst och Manfred Bandemer. Jobbade därefter hos Heiko Schwarma, Hendrik Grift och Jens Schwarma. Jobbade två år som hovslagare hos Michael Bosbach innan jag flyttade till Italien och jobbade som privattränare hos Carlo Menegetti. Jobbade sedan hos Heiki Korpi och hos Juri Turja / Heinz Wewering innan jag efter fyra år flyttade tillbaka till Tyskland. Började som privattränare hos Heinrich Plattvoet, kombinerade sedan mina studier med en egen liten tränarrörelse och hovslageri tilsammans med Ulf Schwarma.

Mina utbildningar: Hovslagarutbildning med mästarbrev (2007 Tyskland) Proffstränarutbildning (2011 Tyskland) samt den sista delen av den svenska proffstränarkursen (2013)

Mina meriter: Jag har kört 2148 lopp i Tyskland efter mina år som lärling. Det resulterade i 151 segrar och 807 placeringar. Men körde även många lopp under mina tre år som lärling och var topp tre i lärlingsligan. Jag har även kört och vunnit många lopp under min tid i Italien.

Min träningsfilosofi: Vältränade hästar med bra kondition (mycket träning och rörelse), bra hovvård, bästa kvalité på hö och foder mycket omsorg och lugn miljö tror jag är viktigt för att få fram de bästa egenskaperna hos hästen. Genom erfarenhet från många bra tränare kan jag individanpassa träningen för olika typer av hästar vilket är viktigt i min idiologi.

Förutom hästar gillar jag: Träna har jag gjort hela livet så det är något jag försöker göra så ofta som möjligt på min fritid, det blir antingen gymmet eller en löprunda. Jag lagar även gärna god mat.


Mobil: 070-2422255